7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #1216
  Hoogenboezem
  Sleutelbeheerder

  Schouw 13 oktober 2021
  Aanwezig:
  • Rogér Konsten – Parkmanager
  • Patrick Flink – assistent parkmanager Brunssum
  • Ronald Tombroek – Regio manager Limburg
  • Harry Verbeek – Voorzitter
  • John Hoogenboezem – Secretaris
  • Flip Italie – vertegenwoordiger parktoezicht

  Onderwerpen:
  • Verlichting – lantaarnpalen:
  Vanaf de ingang (rotonde) t/m het restaurant de uitvlucht zijn nieuwe lantaarnpalen conform de nieuwe huisstijl geplaatst. De bedoeling is dat op termijn alle lantaarnpalen met dezelfde huisstijl worden vervangen. Dit eerste deel van vervanging was een investering van € 30.000,-. Om de kosten te spreiden wordt steeds een deel van het park opgepakt.
  Ook wordt tijdens de vervanging van de brandbluswatervoorziening nieuwe bekabeling aangelegd om hiermee de storingen op te lossen.

  • Afval Container:
  De afval pers container zal op termijn worden vervangen. Dit deel is opgeknapt. De container van het grof vuil is achter een gesloten hek geplaatst, en voor de eigenaar is beschikbaar de container voor papier, glas, overig afval en groen. Er is ook gesproken over gescheiden afval inzameling rondom plastic. De wens is er wel, alleen de praktijk leert dat gasten bij kort verbruik in de chalets geen afval scheiden. Ook moeten er dan in de woningen gescheiden afval bakken worden geplaatst.
  Voor de controle en om afval van bewoners uit de omgeving tegen te gaan is er een camera systeem opgehangen

  • Nieuwe receptie:
  De nieuwe receptie is geplaatst op de parkeerplaats. Op termijn (3 jaar) zal er een nieuwe en definitieve receptie komen (op dezelfde locatie), in combinatie met een ruimte voor de schoonmaak en technische dienst.
  De gehele ruimte van de schoonmaak / technische dienst is opgeruimd omdat dit het eerste gezicht is als gasten op het park komen.

  • Tiny houses:
  Op de open plaats naast de vijver worden op termijn 9 stuks Tiny Houses geplaatst

  • Kleine cafetaria, naast de vijver:
  Het kleine gebouwtje naast de vijver (cafetaria) wordt voor eind december weggehaald

  • Veiligheid onrust jongeren op het park:
  Ondanks dat EP de wens heeft om het park te sluiten voor geen parkgebruikers blijkt dit een lastige.
  Bij de aankoop van de camping/zwembad is met de gemeente overeengekomen dat voor de bewoners van Brunssum de vijver altijd toegankelijk moet blijven. Hier komt bij dat er volgend jaar (2023) lokale verkiezingen zijn en ook de lokale partijen komen met “kritische” vragen. Voorlopig wordt doorgegaan met de handhaving en parallel wordt nagedacht over een abonnement systeem welk de parkmanager na de verkiezingen bespreekbaar wilt maken met de gemeente.
  Ook borgt en houdt EP alle gebeurtenissen goed bij om ook dit kenbaar te maken bij de gemeente

  • Toegangspoort / hoofdpoort:
  De toegangspoort ligt op dit moment in Valkenburg bij de aannemer voor onderhoud. Dit duurt helaas wat langer en heeft te maken met de overstromingen in Valkenburg waar ook deze aannemer last van had. De doelstelling is dat de poort medio november wordt geplaatst.
  Ook wordt er op dit moment nieuwe glasvezel bekabeling aangelegd voor de aansturing ervan

  • Houten bloembakken:
  De defecte houten bloembakken worden vervangen en op dit moment zijn er 3 stuks vervangen.
  I.v.m. de financiële kosten worden de bakken in fasen vervangen.

  • Spiegel op de rijbaan voor autoverkeer parkeerplaats (bij de receptie) naar het restaurant:
  De spiegel staat niet goed vast, waardoor de hoek niet goed staat en je het verkeer welk komt vanaf het restaurant niet goed ziet. De spiegel wordt vastgezet en geborgd.

  • Speeltoestellen op het strand:
  Met de ontwikkeling van de tiny houses wordt ook het strand gedeelte wat aantrekkelijker gemaakt en worden op termijn wat speeltoestellen geplaatst.

  • Pomp en waterval bij de kleine vijver en pomp bij grote vijver:
  De vijvers zijn schoongemaakt en het slib is afgevoerd. In de kleine vijver wordt nog een pomp (sproeier) geplaats en ook zal deze worden aangesloten op de waterval zodat er een betere water circulatie ontstaat. Ook in de grote vijver wordt nog een pomp geplaatst voor een sproei installatie.

  • Riool:
  Van de velde heeft de problemen van de riolen rondom de kleine vijver opgelost en in kaart gebracht. Van de velde zal bloks gewijs en per deel op het park de komende jaren ook de overige riolen in kaart brengen en er wordt gestart waar de meeste “storingen” zijn. Dit zal worden uitgevoerd over een periode van een paar jaar, mede i.v.m. spreiding kosten.

  • Brandblus voorzieningen:
  De werkzaamheden voor het vervangen van de brandblusvoorziening is in volle gang wat uitgevoerd wordt door de firma Smits te Veldhoven.

  • Extra speel toestellen:
  Op het speelgebied rondom woning 52, 53, 54, 69 worden wat nieuwe en extra speeltoestellen geplaatst.

  • Wasserette:
  Er blijkt een behoefte te zijn onder de gasten in de mogelijkheden van een wasserette. Zeker omdat niet iedere woning over een wasmachine beschikt.
  EP heeft het idee om deze behoefte in te gaan vullen op de vrije kavel op de hoek naast het restaurant.

  • (dode) bomen:
  Langs het hek (kant van de heide), bij chalet 186 t/m 188 staan een aantal bomen waarvan bij een stevige wind de nodige takken op de woning komen.
  Is ook beoordeeld door natuurmonumenten, maar dit deel ligt op de grond van EP / gemeente.
  Is onder de aandacht van Patrick Flink.

  Naast deze bomen worden ook de nodige bomen “inkort” op de parkeerplaats en het park.

  • Grond naast woning 126 en 127:
  Dit is onder de aandacht, maar heeft op dit moment nog niet de hoogste prioriteit gezien de hoeveelheid projecten welke er nu lopen op het park. Er wordt wel nagedacht hoe dit verder in te richten.

  #1217
  jpeeftinck
  Deelnemer

  Fijn te zien dat het contact tussen EuroParcs en onze vereniging goed lijkt te zijn. Waar komen overigens de tiny houses? Daar waar een groepsverblijf zou komen? Komt de wasserette (naast de Uitvlucht) niet erg decentraal op het park? Is de oude plek van de milieustraat misschien een betere plek? Is het mogelijk om bij de schouw ook de individuele tuinen (en interieurs) mee te nemen? Jean-Pierre Eeftinck (215). Tel. 0610956682.

  #1218
  joekegerty
  Deelnemer

  Mooi verslag! Mvrgr Joeke Baarda

  #1219
  Chaletwijnen
  Deelnemer

  Goed verslag, alles verwoord wat er speelt. Zoals ik lees wordt er bij het aanleggen van de nieuwe brandblusvoorziening ook gekeken naar de bekabeling.
  Is het dan ook mogelijk om dan wellicht electrakabels die van de kast naar het chalet gaan aan te passen van 2 fase naar 3 fase, alleen daar waar het nodig zou zijn.
  Dit ivm het gaan koken op inductie e.d..

  Mario en Sandra Wijnen chalet 124
  06-15307507

  #1220
  Chaletwijnen
  Deelnemer

  Zelf hebben wij een elektrische auto, en hiervoor bij het chalet de voorziening om te laden gemaakt. Veel gasten op het park komen vaak vragen waar ze de auto kunnen laden. Komen er dan wellicht ook laadpalen voor elektrische auto’s .

  Mario en Sandra Wijnen
  06-15307507

  #1221
  Rob van Muilekom
  Deelnemer

  Wij zijn sinds begin 2021 eigenaar van chalet 122. Voor ons blijft het onduidelijk welke afspraken er zijn mbt tuinonderhoud op onze eigen kavels. Hoe hoog kan de heg zijn tussen de kavels, beplanting tussen de kavels staan er soms slecht voor en worden die dan direct vervangen?

  En een algemene vraag: Herstelwerkzaamheden in en aan het chalet duren erg lang. Een defecte terrasdeur bijvoorbeeld is al bijna 5 maanden defect. Mogelijk te weinig personeel, maar we betalen er wel voor. Wie heeft raad?

  #1227
  return
  Deelnemer

  -Heel fijn dat er (eindelijk) wat dingen opgepakt worden. Tenminste, zo lijkt het. Goed dat het duidelijk omschreven op de website staat.
  – wat betreft de speeltoestellen: in steden en dorpen worden speeltoestellen (meer)jaarlijks gecontroleerd op onderhoud. Gebeurt dat hier ook? Je wilt toch niet meemaken dat één van je (klein) kinderen een ongeluk krijgt in de speeltuin. En het springkussen, staat dat ieder jaar in de zomervakantie plat? Al 2 jaar op rij, waarschijnlijk door vandalisme, is dat gebeurd. Het duurt dan erg lang voordat het weer hersteld is.
  – Fijn dat de receptie is vernieuwd en dat deze nu vaker geopend is.
  – Ook fijn dat er een wasserette komt. Ik kreeg al meerdere malen vragen van mensen die ons huisje van plan waren te huren. En vervolgens afhaakten….
  Overigens is er volgens mijn info maar 1 huisje met een wasmachine in de verhuur. Dat is iets anders dan ‘er is niet in alle huisjes een wasmachine’…
  – Wat ook al jaren speelt: de faciliteiten. Er is zeer, zeer weinig op het park. Leuk om de hei op te gaan, om in de omgeving allerlei culturele, historische uitstapjes te maken, maar het park zelf is zo saai. Toen wij ons chalet kochten is er een zwembad beloofd. Heel fijn als je daar met je familie komt (en er zijn veel grote huizen op het park), dat je een uurtje met je kinderen kunt zwemmen. De belofte ‘gratis’ resort Limburg te mogen bezoeken maakt op mij niet veel indruk: het is een half uur rijden.
  met vriendelijke groet,
  Cora

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.